Επιδράσεις Κάνναβης στον διαβήτη

Η μελέτη που αξιολογεί τις επιδράσεις της κάνναβης στον διαβήτη δημοσιεύθηκε στην Journal of Diabetes τον Ιούνιο. Τα ευρήματα αντανακλούσαν παρόμοια αποτελέσματα που βρέθηκαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine, η οποία κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η χρήση κάνναβης συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά ανθεκτικότητας στην ινσουλίνη.

Μια ερευνητική μελέτη από τη Σχολή Ιατρικής του Connecticut διαπίστωσε ότι τα κανναβινοειδή εμπλέκονται στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και στη μείωση της φλεγμονής. Η μελέτη πρότεινε ότι η κατανάλωση κάνναβης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychosomatic Medicine εξέτασε τη σχέση μεταξύ κάνναβης και παχυσαρκίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που χρησιμοποιούν κάνναβη έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από αυτούς που δεν χρησιμοποιούν κάνναβη.

Ο ΔΜΣ είναι το μέτρο του σωματικού λίπους ενός ατόμου κατά βάρος και ύψος. Ένας χαμηλός ΔΜΣ συσχετίζεται συνήθως με χαμηλότερο ποσοστό καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου ή με τις πιθανότητες βλάβης της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Τα πορίσματα αυτής της έκθεσης είναι παρόμοια με τα ευρήματα σε μια άλλη πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Επιδημιολογίας, που υποδηλώνει ότι οι χρήστες κάνναβης είναι λιγότερο πιθανό να βάλουν βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι.