Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κάνναβη

Το φυτό

Η κάνναβη είναι ανθοφόρο φυτό με πολλούς χρηστικούς σκοπούς: οι σπόροι κάνναβης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φαγητό. οι μίσχοι του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαρτί, ρούχα, σχοινιά και δομικά υλικά. και τα φύλλα, τα λουλούδια και οι ρίζες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς.

Τα θηλυκά φυτά μπορούν να καλλιεργήσουν τα λουλούδια ή τους οφθαλμούς, που χρησιμοποιούνται συχνότερα για ανθρώπινη κατανάλωση. Το cola αναφέρεται στην "θέση του μπουμπουκιού" του φυτού, όπου ανθίζουν σφιχτά θηλυκά λουλούδια. Τα κολάκια σχηματίζονται σε όλα τα σημεία εκσκαφής σε όλο το εργοστάσιο, αλλά τα μεγαλύτερα, πιο σφικτά κόλα τείνουν να σχηματίζονται προς την κορυφή του φυτού με την κύρια κόλα, που μερικές φορές ονομάζεται κορυφαία μπουμπούλα, σχηματίζοντας στην κορυφή του φυτού.

Στα λουλούδια ή στα μπουμπούκια, θα παρατηρήσετε τι μοιάζουν με μικρούς διαφανείς ή λευκούς κρυστάλλους. Αυτά ονομάζονται τριχόμες. Αρχικά αναπτύχθηκαν για να προστατεύσουν το φυτό από τα αρπακτικά ζώα και τα στοιχεία, αυτοί οι πολύ μικροί σαφείς μανιτάριοι αδένες εξαντλούν πολύ αρωματικά έλαια που ονομάζονται Terpenes καθώς και τα θεραπευτικά κανναβινοειδή όπως το THC και το CBD.

Η κάνναβη ως ιατρική

Έγγραφα που χρονολογούνται ήδη από το 2900 π.Χ. πείτε μας ότι η κάνναβη έχει ζήσει δίπλα στον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια και έχει καλλιεργηθεί για ιατρικούς σκοπούς για όσο χρονικό διάστημα. Η επίπτωση της κάνναβης στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να πιστωθεί, σε μεγάλο βαθμό, σε αυτά που ονομάζονται κανναβινοειδή. Τα κανναβινοειδή είναι χημικές ενώσεις που εκκρίνονται από τα τριχώματα του φυτού που προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία θεραπευτικών οφελών. Τα δύο πιο γνωστά κανναβινοειδή είναι η THC και η CBD. Τα κανναβινοειδή δεσμεύονται σε θέσεις υποδοχέα στον εγκέφαλο και στο σώμα - αυτό το σύστημα υποδοχέων αναφέρεται ως το σύστημα ενδοκανναβινοειδών.

Η επιστήμη πίσω από τα κανναβινοειδή ως φάρμακο είναι ισχυρή. έτσι ώστε ορισμένα κανναβινοειδή να έχουν ουσιαστικά συντεθεί (τεχνητά παρασκευασμένα) και να έχουν λάβει έγκριση από την FDA για τη θεραπεία ασθενειών όπως τα MS (Sativex, Marinol και άλλοι). Τα δύο προαναφερθέντα κανναβινοειδή, THC και CBD, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τους ασθενείς που πάσχουν από πόνο, ναυτία, διαταραχές ύπνου και στρες, καθώς και ανακούφιση από άγχος, άγχος, φλεγμονή και επιληψία. Η κάνναβη περιέχει τουλάχιστον 85 διαφορετικά κανναβινοειδή και γίνεται καθημερινή έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανναβινοειδή για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει επίσης μια πιθανή σχέση μεταξύ της πρώιμης χρήσης κάνναβης και της αρνητικής επίδρασης στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Χωρίς αμφιβολία, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την επίδραση της κάνναβης στο ανθρώπινο σώμα.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να καταλάβετε σχετικά με την κάνναβη ως σύγχρονο φάρμακο είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να καπνίζετε κάνναβη ή να καταναλώνετε ένα τρόφιμο / υγρό που περιέχει μια άγνωστη ή τυχαία ποσότητα δραστικού συστατικού. Όπως η παραδοσιακή σύγχρονη ιατρική, η κάνναβη μπορεί να δοσολογηθεί με ακρίβεια. Οι πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνικές επεξεργασίας έχουν οδηγήσει στην ικανότητα να παράγουν χάπια, ζελατίνες, δισκία και τα συναφή που δημιουργούνται και περιέχουν ακριβείς ποσότητες δραστικού συστατικού. δηλ. 5 mg THC και 10 mg CBD - πρόκειται για σημαντική πρόοδο στη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.